• ADHD / Autisme

  • Rijles ADHD kan prima!

    Er bestaat een misverstand over mensen met ADHD of autisme: zij zouden niet of slecht kunnen leren auto rijden. Ik vind dat onzin: natuurlijk kan dat wel! Het ligt er niet aan óf mensen met een dergelijk probleem hun rijbewijs kunnen halen, maar hoe. Dat laatste is erg belangrijk: als de rijinstructeur er rekening mee houdt dat informatie in de hersenen op een iets andere manier verwerkt wordt, dan kan ook iemand met ADHD, autisme of verwante problemen zoals PDD-NOS en ASPERGER zijn rijbewijs halen.

    In de afgelopen jaren heb ik regelmatig van mijn leerlingen te horen gekregen dat ik goed en rustig kan communiceren. Toen eenmaal de mogelijkheid ontstond om een erkend rijinstructeur te worden voor het lesgeven aan mensen met ADHD of autisme, heb ik gelijk het volledige opleidingstraject gevolgd. Inmiddels ben ik erkend instructeur rijles ADHD/autisme en begeleid ik je met plezier naar het behalen van je rijbewijs. Ik overleg ook graag met je wat de juiste keuze voor je is: rijden in een schakel of automaat.

    Wil je meer weten over mijn manier van lesgeven? Neem gerust contact met me op; je kunt me bellen of mailen. Als je aangeeft wanneer het je schikt, dan probeer ik je op dat moment terug te bellen.